Nový dizajn, výnimočná kvalita zostáva. Dulcia sa mení na Natuint
Kategórie
Panenský kokosový olej sa získava z dužiny kokosovníka orechoplodného (Cocos nucifera). Pre svoje unikátne vlastnosti sa radí medzi oleje s veľmi širokým spektrom vonkajšieho použitia. Typickou vlastnosťou je jeho tuhá konzistencia, ktorá sa okolo 24 °C mení na tekutú. Je zdrojom vitamínov A, C a E. Panenský kokosový olej je zložený z kyselín, ktoré sú známe ako prírodné antibiotiká. Obsahuje telu prospešné mastné kyseliny, najmä kyselinu laurovú a to až takmer 50 %.
Táto kyselina sa vyskytuje aj v materskom mlieku, kde slúži ako ľahko stráviteľná zložka a zároveň má za úlohu chrániť mladý imunitný systém proti vírusom a infekciám. Kyselina laurová má prirodzené antivírové účinky. Ďalšie kyseliny obsiahnuté v oleji napomáhajú ničiť kvasinky, plesne a víry tým, že narušia ich membrány. Tie sú potom ľahko zneškodnené bielymi krvinkami.
Kokosový olej tiež spoluvytvára ochrannú bariéru pred choroboplodnými baktériami a vďaka vysokému obsahu antioxidantov napomáha predísť a spomaliť poškodenie našej pleti zapríčinené voľnými radikálmi. Regeneruje pokožku, zabraňuje jej vysychaniu a najlepší pre pokožku je v kombinácii s ďalšími vzácnymi rastlinnými olejmi. Vlasom dodáva lesk a zlepšuje ich kvalitu a okrem toho panenský kokosový olej upokojuje ďasná a zamedzuje tvorbe áft v ústach.